Valt kleding ook onder je inboedelverzekering?

Vraag je je af welke verzekeringen je moet afsluiten om zoveel mogelijk risico’s in je woning uit te bannen? Je bent niet de enige. Er zijn tegenwoordig zoveel verzekeringen dat het niet vreemd is dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Gaat het echter over een woonverzekering, dan zul je zien dat je snel klaar kunt zijn. Een woonverzekering bestaat namelijk uit slechts twee onderdelen. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Ben je momenteel op zoek naar het antwoord op de vraag of je kleding ook onder een verzekering ondergebracht kan worden, dan laten we je graag weten dat dit ook onder je woonverzekering kan vallen. Wij tonen je wat nodig is om je zaakjes te regelen.

De woonverzekering: welke onderdelen heb je nodig?

Een woonverzekering bestaat uit meerdere onderdelen. Het eerste deel is de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering afsluiten, is hoe dan ook verstandig. Je bent hiertoe weliswaar niet verplicht, maar je haalt je een hoop onnodige risico’s op de hals wanneer je zonder goede inboedelverzekering woont. Zoals de naam al aangeeft, kun je met deze polis alles verzekeren wat in je woning staat. Daar vallen dus niet alleen je meubels en andere objecten onder, maar ook je kleding. Breekt er bijvoorbeeld een keer brand uit in je woning, dan kun je de schade die je opgelopen hebt aan je garderobe, uit je verzekering halen. Let er echter wel op dat je alleen maar schade kunt claimen wanneer je deze in je woning zelf opgelopen hebt. Je kunt dus niet een scheur in een spijkerbroek claimen bij je verzekeraar wanneer je buitenshuis achter een spijker bent blijven haken. Check bij je verzekeraar welke polis je hiervoor kunt inzetten. Wij beperken ons tot de woonverzekering.

Maak je woonverzekering af met een opstalverzekering

We gaven al aan dat een woonverzekering vaak uit twee delen bestaat. Het eerste is de inboedelverzekering, de tweede is de opstalverzekering. Deze verzekering is enkel interessant voor mensen die een woning gekocht hebben, omdat je hiermee namelijk de schade aan je woning zelf kunt claimen. Het is dus niet een verzekering waarmee je direct schade aan je kleding kunt claimen, maar het is wel een essentieel onderdeel van de woonverzekering voor mensen die een eigen huis hebben. Tenslotte moet je ook een plek hebben om je kleding op te bergen en die plek moet je daarom ook goed verzekeren. Slaat het noodlot een keer toe, dan is het niet alleen belangrijk dat je je spullen kunt vervangen, maar ook de plek kunt repareren waar je spullen en kleding opgeslagen lagen. Zorg er daarom altijd voor dat wanneer je een huis gekocht hebt, je een inboedel- en een opstalverzekering afsluit. Zo voorkom je dat een ongelukje een financiële ramp wordt.

Een woonverzekering dekt veel meer dan je misschien denkt

Je kleding valt ook onder je inboedelverzekering en schade aan je kleding kun je claimen op basis van deze polis mits je de schade thuis hebt opgelopen. Dat zou echter niet de enige reden moeten zijn voor het Univé afsluiten woonverzekering. Je bant met deze polis namelijk tal van risico’s uit. Wist je dat je ook schade als gevolg van cybercrime met deze polis kunt laten uitkeren? Of dat onder je opstalverzekering ook je zonnepanelen vallen? Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis zelf vandaag nog kunt afsluiten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00